Stål

Stål

Nomo har flertalet specialister som enbart fokuserar på stål och metallindustrin

I stål och metallindustrin, kan lager förekomma i ett brett spektrum av maskiner och utrustningar som används i kritiska processutrustningar: från råvaruhantering till valsnings- och andra vidareförädlingsprocesserVår erfarenhet sträcker sig från första råvarusmältningen till stålframställning, stränggjutning, varm och kallvalsning samt slutprocesser som klippning, kapning och formning, både inom produktion av långa produkter och inom bandstålsproduktion samt produktion av koppar och aluminiumprodukter.

Den operativa miljön för dessa lager är unik och innefattande partikelföroreningar, vatten och värme. Dessutom kan lagren behöva hantera mycket tunga laster, stötbelastningar och vibrationer. Hastigheterna sträcker sig från extremt långsamma till extremt höga varvtal, i kombination med snabb acceleration och kraftiga hastighetsminskningar. Detta bidrar till en, för lager, mycket krävande driftmiljö som inte finns i många andra applikationer.

Vi erbjuder ett brett sortiment av lager och relaterade tjänster för stålindustrin, från standardlager till speciallager, lagerrenovering och återvinning samt ett komplett valslagerhusserviceprogram.

Vi är stolta över att vara en verklig lösningsleverantör med ett oöverträffat produkt- och serviceutbud för den nordiska stål och metallindustrin.