Nomo förvärvar JokiLaakeri

Nomo förvärvar JokiLaakeri

Nomo, en del av Axel Johnson International, stärker sin närvaro på den finska marknaden genom att förvärva transmissionsspecialisten JokiLaakeri.

 

Förvärvet av JokiLaakeri är helt i linje med vår strategiska målsättning att bli ledande leverantör av tekniska lösningar inom lager, mekaniska transmissioner, tätningar och relaterade tjänster på den nordiska marknaden. JokiLaakeri är ett mycket bra komplement till Nomo med hänsyn till anställda, produkter och geografisk närvaro,” säger Mattias Jaginder, VD på Nomo.

 

JokiLaakeri är en väletablerad multi-brand rullningslagerdistributör som erbjuder hög teknisk expertis och smarta logistiklösningar på den finska marknaden. Bolaget grundades 1991 och har en årlig omsättning på cirka 18 MEUR. JokiLaakeri har en ledande marknadsposition i Tammerfors, som är den ledande industriella regionen i Finland, med filialer i Lahtis, Vasa och Uleåborg vilket kompletterar Nomos geografiska närvaro på den finska marknaden.

 

”Att vara en del av Nomo och Axel Johnson International innebär att vi kan ta vår verksamhet till nästa nivå och stärka vårt erbjudande i Finland. Jag är övertygad om att Nomo är den bäst lämpade framtida ägaren för våra anställda, kunder och leverantörer”, säger Jori Paatsjoki, VD på JokiLaakeri.

 

Förvärvet genomfördes den 14 juni 2019.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Mattias Jaginder, CEO Nomo: +46 (0)70 575 08 07, mattias.jaginder@nomo.se

Jori Paatsjoki, CEO JokiLaakeri: +35 (0)8 40 063 8051, jori.paatsjoki@jokilaakeri.fi