Elektrisk, förarlös bil med Nomos komponenter

Nomo är glada att åter igen bidra till utvecklingen av Lund Formula Students tävlingsbil. Nu kan vi se den färdiga designen. Vi önskar teamet lycka till med fortsatt utveckling och kommande tävlingar."Vi har verkligen uppskattat era bidrag till organisationen genom åren. Möjligheten ni ger och har givit oss i form av att förse oss med toppklassiga lager har verkligen bidragit till bilarnas prestanda och till god realisering av våra designs" skriver Ludvig Nilsson, Chassi Dynamics Manager på Lund Formula Student 2022.Nomo har i år bidragit med avancerade lagringsteknik till drivlinan (se bild nedan). I övrigt kommer våra komponenterna sitta i bilens hjulupphängning (alla armar som går från chassit till hjulen), inuti hjul samt i bilens styrning.
LFS är en studentorganisation vid Lunds Tekniska Högskola som årligen designar, tillverkar och tävlar med en racerbil i Formula Student-tävlingar runtom i Europa. Formula Student är världens största ingenjörstävling för studenter och har varit aktivt på Lunds Universitet sendan 2006.2022 siktar LFS på fler tävlingar där de ska visa upp sin egenutvecklade Driverless-teknologi på en riktig tävling, tillsammans med att göra bilen snabbare och lättare.


Se den kompletta designen av LFS:s elfordon med integrerat förarlöst system

LFS december 2021: "Vi har äntligen kommit till slutet av vår designfas av 2022 års bil. Vi firar detta med en digital avteckning.

Under detta event kommer vi att avslöja den kompletta designen av vårt elfordon med integrerat förarlöst system. Se rendad video här >>> "