ABRA 60 ÅR!

HISTORIA

Abra Kulelagersenteret startades 1962-11-01 av Agnar Brattgjerd, därav namnet ABRA.

 

Agnar startade Kullagercentret som ett reservdelslager för personbilsmarknaden i Trondheimsområdet. Företaget startades på Innherredsveien i Trondheim där lokalerna var på blygsamma 30 m2. Som enda aktör inom lagringsteknik växte företaget snabbt. Personbilsmarknaden utvecklades till transportmarknaden, inklusive bussar och lastbilar. Abra utökades snabbt med två baracker på bakgården.

 

Som en följd av ökad försäljning och större varulager flyttade Abra igen hösten 1970, sedan lite längre ner på gatan till Mellomveien 12. Vid denna tid körde de anställda runt med trehjulingar och levererade lager vid dörren till många av de kunder i området. I slutet av 70-talet kom industrisektorn in i bilden. Företaget fortsatte att växa stadigt under de kommande åren och levererade allt mer till industrin.

 

Agnar köpte en ny lokal 1992 på Lade. Det skedde en stor utveckling där under de kommande decennierna, och företaget stannade där i över 20 år innan vi flyttade ut ur staden i september 2016. Abra Kulelagersenteret flyttade då in i modernare och större lokaler på Tiller strax utanför Trondheim. Här finns det bättre utrymme att fortsätta öka lagret och därmed möjligheten att leverera till kunderna.

 

Sedan 2021 är Abra en del av Nomo.

 

https://www.abraas.no/om-oss