Nomo förvärvar Lodéns

PRESSRELEASE 1 Februari 2022 

Nomo förvärvar S.E. Lodéns Industrimontage AB och lanserar Nomo Industriservice

Nomo Kullager AB, en del av den globala industrikoncernen Axel Johnson International, stärker sin position ytterligare på den svenska marknaden genom att förvärva S.E. Lodéns Industrimontage AB, en högkvalificerad leverantör av tekniska lösningar och avancerat industriellt underhåll. Genom förvärvet av Lodéns lanserar Nomo ett nytt koncept för industriella tjänster.


"Lodéns med sitt starka fokus på industriellt underhåll och relaterade tjänster passar perfekt för Nomo och våra kunder. Tillskottet av Lodéns ligger helt i linje med vår strategi att ytterligare växa vårt erbjudande inom avancerade tjänster nära våra kärnteknologier”, säger Henrik Walter, VD för Nomo.


Lodéns grundades 1975 och har ett starkt rykte som specialister på avancerade industriella servicetjänster inom nyckelindustrier som massa & papper, stål och gruvindustrierna med hög tillgänglighet och en exceptionell service och kunskapsnivå. Erbjudandet är främst inriktat mot tunga industriväxlar, processpumpar tillsammans med lager, tätningar och andra relaterade kraftöverföringsprodukter. Företaget är baserat i Gävle och betjänar främst den svenska processindustrimarknaden, och kompletterar Nomos närvaro i Sverige väl.


"Jag ser många likheter i hur Nomo fungerar på marknaden och gentemot kunderna", säger David Rosén, VD för Lodéns. "Att bli en del av Nomo och Axel Johnson International ger oss möjlighet att vidareutveckla bolaget och ta nästa steg i vår tillväxtresa."


Transaktionen träder i kraft den 1 februari 2022.


Nomo är en leverantör av tekniska lösningar till branschen med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Kina. Företaget grundades 1948 och har sedan dess utvecklat ett starkt erbjudande inom lager, transmissioner, tätningar och relaterade tjänster på den nordiska marknaden. Nomo levererar produkter och tjänster till både OEM- och MRO-kunder. Nomo har mer än 160 anställda och en årlig omsättning på cirka 670 MSEK. Nomo ingår i Axel Johnson International, en privatägd svensk industrikoncern med mer än 150 bolag i 30 länder. Axel Johnson International driver affärsutveckling och tillväxt genom ett långsiktigt förhållningssätt till ägande på strategiska nischmarknader, främst tekniska komponenter, och lösningar för industriella processer.

Lodéns Industrimontage är ett modernt och anrikt familjeföretag som har funnits sedan 1975. Vi ska alltid hålla en hög teknisk nivå och kombinera detta med att alltid ge snabb och felfri service. Lodéns bedriver kvalificerad industriell fältservice kombinerat med underhåll av växlar/transmissioner, pumpar och lagringar i egen verkstad.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Walter, VD Nomo Kullager AB, +46 8 630 28 04, henrik.walter@nomo.se
David Rosén, VD SE Lodéns Industrimontage AB, +46 703 76 79 27, david.rosen@lodensindustriab.se


www.lodensindustriab.se

 


 David Rosén & Henrik Walter