Nomo tecknar distributörsavtal med CeramicSpeed

Nomo stärker sitt produkterbjudande ytterligare genom att teckna distributörsavtal med CeramicSpeed, en av världens ledande leverantörer av keramiska lager.

 

”För oss betyder samarbetet att vi kan addera ytterligare en specialitet till vårt erbjudande” säger Henrik Walter, Marknads- och Försäljningsdirektör för Nomo. ”Samarbetet med Ceramic Speed inleddes med enstaka projekt, men vi såg snabbt fördelarna med konceptet och värdet för våra kunder. Vi har arbetat med både helkeramiska, belagda och hybridprodukter i många år, men det är framförallt ”speed” som särskiljer CeramicSpeed. Nu kan vi erbjuda våra kunder produkter i världsklass med leveranstider i särklass.”

 

CeramicSpeed som har sitt säte i Danmark, etablerades 2004 och var de första att introducera keramiska lager inom cykelsporten. Sedan dess har de vuxit snabbt och vidare fokuserat på industriella applikationer. År 2009 etablerades ett nytt säljbolag specialiserat på produkter för industriell användning.

 

CeramicSpeeed Industrial erbjuder ett komplett sortiment av kul- och rullager där man utnyttjar keramiska material och beläggningar. Kraven på komponenter som används inom industrin är ständigt ökande, där material som tex stål i många fall pressas till gränsen av dess användande.

 

”Fördelar med hybridlager är längre brukbarhetstid och att de kan köras med högre varvtal jämfört med helstålslager. Hybridlager har dessutom en god elektrisk isolationsförmåga” säger Johanna Jonséus, Produktchef rullningslager på Nomo. Med CeramicSpeed hybridlager ser vi en 4-8 gånger ökad livslängd i applikationer där det ställs höga krav.

 

CeramicSpeed – Bearings that last!

 

http://www.ceramicspeed.com/