Föreläsning på yrkeshögskola

Föreläsning på yrkeshögskola

Föreläsning för 40 blivande underhållstekniker

Framtiden inom Svensk industri är redan här och genom samarbete mellan industri, utbildning och leverantörer stärker vi oss även globalt

 

Borlänges Yrkeshögskola vidareutbildar årligen ett 40-tal personer till underhållstekniker inom processindustrin. Det uppskattas behövas 5000 välutbildade underhållstekniker per år i Sverige och utbildningen är formad efter regionens behov inom stålindustrin och pappersindustrin samt underleverantörer till dessa. Nomo är en stor och viktig partner och levererar lagringsteknik, transmissionsprodukter, tätningsteknik och underhållsprodukter i stor omfattning.

 

Halvdag med nästa generations tekniker

Nomo håller regelbundet utbildningar för servicemontörer och underhållspersonal på industrierna. Dessutom hölls föreläsning på Borlänges Yrkeshögskola. ― Att hålla föreläsning för nästa generations tekniker och montörer känns väldigt inspirerande. Jag upplevde en entusiasm och nyfikenhet samt ett stort miljötänk, säger teknikern på Nomo som höll i föreläsningen. ― Eleverna är motiverade och har ju både förkunskaper och viss erfarenhet, så informationen hölls bitvis på en hög nivå, men även relativt grundläggande, fortsätter han.

 

Delar med sig av sin spetskompetens

Genom mångåriga affärer med företag som SSAB, Boliden, Stora Enso m.fl, där samarbetet varit så mycket mer än att bara leverera produkter som kullager och transmissioner, har Nomo en unik kompetens och förståelse för de specifika industrierna och dess behov. ― Vi jobbar i team med exempelvis underhållstekniker och servicemontörer och har kunskaperna om industrin, tekniken och vi hittar lösningar på utmaningar och förbättringar för att undvika driftsproblem, fortsätter teknikern. ― Föreläsningen var väldigt relevant för eleverna både teoretiskt och med praktisk koppling. Intresset ligger ju hos oss alla – att borga för en långsiktigt hållbar svensk industri, avslutar han.